Overluid muziek leidt tot kappartij

1009

Op woensdag 16 december vond een kappartij plaats op een adres in het ressort Santo Dorp. Gebleken is dat de verdachte en het slachtoffer reeds geruime tijd in onmin leven met elkaar.

De verdachte Juliano K. (35) draaide kort te voren muziek af. Het latere slachtoffer Johannes D. (42) die vond dat de muziek te luid was, riep zijn buurman en zei hem dat hij stoorde met zijn muziek. Dit viel niet in goede aarde bij Juliano. Voordat hij naar binnenliep zei hij tegen Johannes dat hij hem niets kon aandoen. Korte tijd daarna kwam Juliano weer naar buiten met een scherpvoorwerp in zijn hand, waarmee hij zijn buurman te lijf ging.

Juliano bracht Johannes diverse kapverwondingen toe op zijn hoofd en in zijn gezicht. Per ontboden ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na medische behandeling is Johannes heengezonden.

Het scherpvoorwerp is niet gevonden. De verhitte buurman werd overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.