Bij een gezamenlijke operatie van de politie van Brownsweg en Brokopondo op woensdag 16 december zijn Rodney, T. (38 ) en Orveo, P.( 22) bij een inval in een woning in de boeien geslagen. Dit naar aanleiding van een aangifte op maandag 14 december van een dorpsbewoner omtrent het diefstal van een zwart- gekleurde gitaar uit een kerkgebouw.

Bij het binnentreden van het kerkgebouw ondekte hij dat alles overhoop was gehaald en de gitaar, die achter op het podium was gelegd, ontbrak. De politie die al eerder informatie had over diefstallen en dat die gestolen goederen op verschillende werden bewaard, deed die dag huiszoekingen op drie adressen.
Toen waren er een gitaar en een Suzuki 30- pk buitenboordmotor in een bergruimte in één van de woningen aangetroffen. Die goederen werden in beslag genomen.

De eigenaar van de buitenboordmotor is nog niet achterhaald. Het vermoeden bestaat bij de politie dat er meerdere verdachten zijn in deze kwestie. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de twee verdachten met het oog op verder onderzoek, ingesloten. Met dit onderzoek is de recherche van regio midden belast.

De politie doet een oproep aan benadeelde eigenaren om zich te verbinden met of politie van Brokopondo of de afdeling recherche van regio Midden.