Gasexplosie in appartementencomplex

986

Op dinsdag 22 december vond rond 7:00 u. ochtend een explosie plaats op een appartementencomplex.

De politie van de Nieuwe Grond kreeg de melding via de Centrale Meldkamer. Bij aankomst ter plekke werden een man en een vrouw met brandverwondingen aangetroffen. De slachtoffers per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Beiden zijn ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting. De man verkeert buiten levensgevaar, terwijl de vrouw op de afdeling Intensive Care is opgenomen.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat er acht kamers ondergebracht zijn in het appartement. Deze kamers zijn allen aangesloten op een centraal gassysteem.

Voor schoonmaakwerkzaamheden ging de beheerster met een manspersoon op die bewuste dag naar één van de kamers. Deze kamer was enkele dagen niet gebruikt. Bij het openen van de deur vond er een explosie plaats en vloog de kamer in brand. Zowel de man als de vrouw liepen brandverwondingen op.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.