De jaarlijks terugkerende pagara- astafette in de binnenstad van Paramaribo wordt nu pagara-festijn genoemd. Deborah Arloud en Conrad Issa coördineren het geheel. Arloud zegt dat het geen estafette genoemd kan worden, omdat het vuurwerk niet aansluitend wordt afgeschoten.

De organisatoren zeggen dat de voorbereidingen naar het festijn op 31 december vlot verloopt. Er zijn goede afspraken gemaakt met de politie, brandweer en de districtscommisaris. De pagara zal beginnen bij Lucky Store aan de Jodenbreestraat naar de Domineestraat. Van daaruit gaat men via de hoek van de Dominee- en Keizerstraat. En dan weer via de Domineestraat naar de Steenbakkerijstraat. Vele zakenpanden hebben ook hun interesse getoond om een pagara af te schieten. Dit kan in overeenstemming met de organisatie.

Surinamers zullen volgens cijfers van de afdeling Uitvoer Invoer en Deviezencontrole (IUD) van het ministerie van Handel en Industrie (HI) dit jaar 25% minder afschieten vergeleken met vorig jaar. Dit jaar zijn er slechts 59 containers geïmporteerd, terwijl dat vorig jaar 80 was.