Beschonken bestuurder moet rijbewijs inleveren na aanrijding

765

Het rijbewijs van Samipersad G. is door de politie van het ressort Centrum ingevorderd. Samiepersad was op dinsdag 15 december betrokken bij een aanrijding aan de Waterkant.

Tijdens het onderzoek van de politie bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een ademanalysetest.

Samiepersad had meer dan de toegestane promillage alcohol gedronken, voordat hij deelnam aan het verkeer. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd. Na te zijn ontnuchterd is de bestuurder heengezonden.

De politie doet een beroep op bestuurders te letten op de toegestane promillage bij het drinken van alcohol. De toegestane promillage bij een blaastest is 220 microgram. Drinkt u te allen tijde, maar vooral rond deze feestdagen met mate om ongerief voor u zelf en anderen te voorkomen, dat meldt de Public Relations van KPS