Minister Faizal Abdoelgafoer overhandigd aanmoedigingsprijzen aan Sportman en Sportvrouw van het jaar

866
Renzo Tjon A Joe ontvangt zijn prijs uit handen van Minister Abdoelgafoer

Hedenochtend heeft minister Faizal Abdoelgafoer de aanmoedigingsprijzen ten behoeve van de onlangs gekozen Sportman en Sportvrouw van het jaar overhandigd aan respectievelijk, Renzo Tjon A Joe en Chinyere Pigot. (vertegenwoordigd door de voorzitter van de Zwembond).

Abdoelgafoer maakte dit gebaar naar de sporters, mede namens de President van de Republiek Suriname en wel in het kader van 40 jaar staatkundig onafhankelijkheid, waarbij het streven van de regering is onder andere onze sporthelden in het zonnetje te zetten.

In aanwezigheid van de voorzitter van de Zwembond, dhr. M. Klein en de voorzitter van de Vereniging van Sport Journalisten in Suriname dhr. D. Romeo, mochten de sporters, elk een enveloppe met SRD 5000,- in ontvangst nemen.

Minister Abdoelgafoer sprak bij deze gelegenheid wederom zijn waardering uit voor de inspanningen van de sporters om Suriname regionaal en internationaal op de kaart te zetten. Hij zegde ook alle ondersteuning toe aan de sporters, die reeds gekwalificeerd zijn voor de Olympische spelen in 2016, welke kunnen bijdrage aan het verder verbeteren van hun Sportprestaties.