Bestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

876

De 31-jarige Wensly C. is door politie van Bureau Nieuwe Haven op maandag 21 december aangehouden.
De politie kreeg via de Centrale Meldkamer bericht van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets aan de Industrieweg-Noord.

Bij aankomst op de plek is gebleken dat de autobestuurder Wensly reed over Industrieweg- Noord en ging naar de richting van de Fisherweg. De bromfietser reed in tegengestelde richting.

Wnesky verklaarde dat hij op een bepaald moment moest uitwijken voor een diepe kuil in de weg. Bij die manoeuvre kwam hij op de rijhelft van de bromfietser met als gevolg de aanrijding. De bromfietser liep zware lichamelijke letsels op en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

De autobestuurder toonde de bescheiden van het voertuig, waarna bleek dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Toen de man door had dat hij zou worden aangehouden, probeerde hij de politie op een dwaalspoor te brengen. Hij verklaarde dat iemand anders de bestuurder van de auto was.

Bij nadere onderzoek viel Wensly door de mand en bekende de autobestuurder te zijn geweest. Hangende het verdere onderzoek is hij na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.