‘Owru Yari Countdown’ op Onafhankelijkheidsplein

1175

Dit jaar organiseert Surifesta de eerste landelijke Owru Yari Countdown en wel op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Het is de bedoeling dat de aanwezigen samen op het plein de laatste seconden van 2015 aftellen naar 00:00uur en het nieuwe jaar 2016 in luiden.

Jean-luc van Charante, voorzitter van Surifesta zei dat het idee heel ous is, zelfs nog voordat ik voorzitter werd. Maar de reden waarom het nooit eerder gedaan is, heeft dus te maken met de traditie.
Volgens hem is het initiatief niet alleen goed voor de lokale bevolking, maar ook voor de buitenlanders en stagiaires die het aftellen in hun land gewend zijn.

Traditie in Suriname is dat bijna een ieder tussen 22:00u en 00:00u thuis zijn om het Nieuwjaar met familie en vrienden in te luiden.

Sedert 2007 is Surifesta bezig met verschillende partijen om de mogelijkheden te bekijken om op het plein het nieuwe jaar in te luiden. Men is nu zes jaar verder en heeft een aanvraag ingediend bij het Kabinet van de president en de districtscommissaris Jerry Miranda, die beiden de aanvraag hebben goedgekeurd.