20-jarige jongen verongelukt door glasscherven

2692

Op vrijdag 25 december is de 20-jarige Faiz Ilahibaks op de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis overleden.

Faiz woonde samen met twee vrienden op een adres in het ressort Geyersvlijt. Volgens verklaring van één van de vrienden was hij op de bewuste dag alleen met Faiz thuis. Op een bepaald moment kwam Faiz die een glas in zijn hand had, te vallen. Hij raakte daarbij door de glasscherven gewond in de halsstreek. De vriend bracht hem naar de Spoed Eisende Hulp van het Sint Vintcentius Ziekenhuis (RKZ). Faiz vertelde aan de artsen dat hij gevallen was en dat hij niet medisch behandeld wilde worden.

De doktoren besloten de gewonde toch te verplegen, waarna hij per ambulance voor verdere medische hulp werd overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis (AZ). Bij aankomst op de afdeling SEH van het AZ gaf hij de geest.

Het lijk werd voor sectie in beslag genomen. Uit het sectierapport blijkt dat Faiz is overleden ten gevolge van bloedverlies.

Het ontzielde lichaam is inmiddels ter begrafenis afgestaan aan de nabestaanden.

De politie van Geyersvlijt is belast met deze zaak.