Op maandag 14 december zijn vier vakantiegangers door zes gemaskerde en gewapende mannen beroofd op de Marowijne rivier.

Gebleken is dat het viertal op voornoemde dag vanuit Nederland in Frans-Guyana was. Bij het doen van de oversteek naar Suriname werden zij op 100 meter afstand van de oever van Frans Guyana, door zes mannen die met een andere korjaal waren, beroofd.

Van hun werd buit gemaakt vijf mobiele telefoontoestellen, zes trolleys met kledingstukken, 1 rugtas met belangrijke documenten, 1 bagage met schoenen en kinderspullen en een groot geldsbedrag in Euro.

Op dinsdag 15 december kregen twee van de benadeelden informatie dat een man bezig was met de verkoop van goederen. De benadeelden gingen ter plaatse en merkten op dat het om de goederen ging die hen bij de beroving op 14 december afhandig waren gemaakt.

De 32-jarige verdachte Romano S. werd door de politie aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Romano in het cellenhuis onderdak geboden. Aan de opsporing van zijn comparanten wordt gewerkt.