17-jarige rover aangehouden

1265

Op donderdag 24 december is de 17-jarige Marciano P. door drie politiemannen aangehouden aan de Ringweg.

De wetsdienaren die op weg waren naar het politiebureau Geyersvlijt, zagen op een bepaald moment drie mannen verdacht rennen. Ze zette een achtervolging in en het gelukte hen Marciano in de directe omgeving aan te houden. Zijn comparanten zagen kans te ontkomen aan hun aanhouding.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de drie verdachten van wie één gewapend was met een vuistvuurwapen kort te voren een supermarkthouder hadden beroofd. Na hun daad gingen zij op de vlucht met medeneming van de dagopbrengst en een aantal belkaarten.

Op de aangehouden verdachte is een deel van de buit en het vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De crimineel is hangende het verdere onderzoek overgedragen aan de politie van Munder. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hem gratis loge geboden in het cellenhuis.