De 51-jarige Harold D. is door de politie van Kwatta aangehouden voor mishandeling. Op zondag 27 december kreeg de politie van Kwatta via de Centrale Meldkamer de melding van een mishandeling op een adres in het ressort.

Man en een vrouw werden op de plek aangetroffen die mot hadden met elkaar. De vrouw verklaarde dat zij een buitenlander en prostitué is. Zij leerde Harold in het buitenland kennen en zij kwamen vervolgens samenwonen in Suriname. Uit de relatie hebben zij een kind van 7 maanden.

Vanaf de geboorte van het kind, gaat het mis tussen hen. Zij werd vaak genoeg onder bedreiging tegen haar wil seksueel misbruikt door de man en mishandeld. Daarnaast is haar paspoort door Harold afgepakt. Ze werd ook verplicht door hem om te gaan prostitueren.

Op de bewuste dag werd zij weer op brute wijze tegen haar wil seksueel misbruikt. Zij gaf de man te kennen de relatie niet verder te zullen voortzetten. Harold werd boos en begon de vrouw te mishandelen. Ze rende naar buiten en schakelde de politie in. De man ontkent echter de vrouw te hebben mishandeld. Uit een buurtonderzoek is gebleken dat de vrouw vaker huilend de straat oprende.

Harold werd overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.

De vrouw heeft aangegeven terug te willen naar haar geboorte land.