Poging inbraak bij juwelier – twee verdachten opgepakt

901

In de vroege ochtend van dinsdag 5 januari heeft de politie van Latour de 20-jarige Andreas H. en Romano M.(24) aangehouden.

De mannen stonden met hun auto geparkeerd voor een juwelierszaak. Aangezien de motorkap van de auto openstond, vroegen de politiemannen of zij hulp nodig hadden. De mannen hielden de wetsdienaren voor dat zij geen benzine in hun voertuig hadden. Het viel de politie op dat aan de voordeur van de juwelierszaak een schroevendraaier hing.

Aangezien het verhaal niet overeenkwam met hun handelen ging de politie over tot het onderzoeken van het voertuig. De mannen hadden maskers, een hamer, schroevendraaier, een bijtel en een houwer in het voertuig. Ze waren bezig met voorbereidingshandelingen om in te breken in de juwelierszaak.

Andreas en Romano zijn gelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De goederen zijn in beslag genomen. Na overleg met het een lid van het Openbaar Ministerie zijn de twee verdachten in verzekering gesteld, meldt de Public Relations van KPS.