Op vrijdag 1 januari brak er een vechtpartij uit in het ressort Santodorp. Astrando D. en Lesley D. leven al geruime tijd in onmin met elkaar. Lesley is een oom van Astrando. Zodra Lesley niet thuis is, gaat Astrando in zijn woning. De oom was geruime tijd op zoek naar Astrando om hem hierover aan te spreken.

Op vrijdag 1 januari zag Lesley zijn neef op een hoek staan met andere vrienden en liep naar hem toe. Hij maakte Astrando duidelijk dat hij hem niet bij zijn huis wilde. Er ontstond een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij. De oom rende weg om escalatie te voorkomen.

Een broer van Astrando die militair is, bemoeide zich met de zaak. Hij loste een schot met zijn dienstwapen en vernielde een autoruit met een balk.

Astrando en Lesley werden naar het politie bureau overgebracht. Op het politiebureau ging Astrando vreselijk tekeer en richtte vernielingen aan. Astrando werd na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl Lesley na verhoor is heengezonden.

Aangezien de broer van Astrando militair is, is hij overgedragen aan de Militaire Politie.