NPS en VHP zal terugroeping Sapoen en Chitan verder uitvechten

711

De Verenigde Hervormingspartij (VHP) en de Nationale Partij Suriname (NPS) zullen het dispuut over het terugroepen van de parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan verder uitvechten. Dit heeft PL-voorzitter, Paul Somohardjo, met hen besproken.

Ondanks de terugroeping van PL, heeft het Centraal Hoofdstembureau (CHS) toch besloten dat de twee dissidenten in het parlement blijven. Hij zegt dat hij zich niet druk maakt met het besluit van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Het CHS is volgens Somohardjo totaal niet bevoegd om het besluit van de partij te beoordelen.

Somohardjo zal zich concentreren op wat er in het parlement gebeurt. De partij zal voorzitter Jennifer Geerlings-Simons aanschrijven met de mededeling dat de twee dissidenten teruggeroepen zijn en dat zij hen niet meer moet uitnodigen voor DNA-vergaderingen. Als Simons dit toch doet, mag zij een rechtszaak tegen zich verwachten. Ere CHS-voorzitter Lothar Boksteen is het eens met Somohardjo. “Als de partij het besluit aan CHS toekent, moet het een andere parlementariër benoemen”. Hij onderstreept weliswaar dat hij het niet eens is met de wet, maar dat het CHS geen andere keus heeft dan uit te voeren wat de wet voorschrijft.