Criminelen in de trens beland na poging inbraak

941

Twee mannen zijn op zaterdag 2 januari door de politie van Houttuin aangehouden voor inbraak. De winkeleigenaar verklaarde drie criminelen te hebben aangetroffen in zijn winkel. De daders konden niets uit de winkelzaal wegnemen.

Bij het zien van de eigenaar maakten de criminelen zich uit de voeten. Terwijl de politie bezig was met het onderzoek, kwam de melding binnen dat een voertuig in een trens was beland. Op de plek trof de politie het voertuig aan waarin de vermoedelijke daders zaten. De mannen waren het bos ingevlucht. Door buurtbewoners was de omgeving afgekamd. Na waarschuwingschoten te hebben gelost kwamen de 27-jarige Benito B. en de 25-jarige Vaniel, T. te voorschijn. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zij ontkenden het strafbare feit te hebben gepleegd. Ze verklaarden dat zij in het binnenland werken en onderweg waren naar Paramaribo. Onderzoek wees echter uit dat de mannen al drie dagen de werkplek hadden verlaten. In het voertuig zijn werktuigen aangetroffen die worden gebruikt bij het plegen van een strafbaar feit.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.