Politie schiet bij achtervolgen autodief

865

Op zondag 3 januari is de 24 jarige Edmund M. door het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo in de rug geschoten tijdens een achtervolging. De man bevond zich in een voertuig dat op 31 december was gestolen.

De eigenaar van de auto had in opdracht van zijn werkgever iemand moeten ophalen op Lelydorp. Ter hoogte van de straat waar de persoon zou wachten, zag hij een groep mannen. Bij navraag naar de persoon die opgehaald moest worden, deed de 20-jarige Dimitri zich voor als te zijn degene.

Dimitri stapte toen samen met een andere vriend de auto in. De man reed terug naar zijn werknemer. Bij het uitstappen om door te geven dat de man al was opgehaald, hoorde hij hoe zijn voertuig met gierende werd weggereden. Dimitri en zijn vriend gingen ervan door met het voertuig. De eigenaar deed toen aangifte bij de politie van Santodorp.

Op zondag 3 januari zag de eigenaar zijn voertuig in het verkeer zonder kentekenplaten. Hij belde gelijk naar de Centrale Meldkamer van de politie. De CMK schakelde de politie eenheid RBT in die gelijk op de melding reageerde.

Ter hoogte van de Wilhelminastraat werd het voertuig klemgereden door de wetsdienaren. De mannen probeerden toch nog weg te komen door achteruit te rijden en een andere richting op te gaan. Toen zij merkten dat zij niet konden wegkomen, stapten beide mannen uit en kozen het hazenpad. Middels waarschuwingschoten probeerde de politie de mannen tot andere gedachten te brengen. De politie was genoodzaakt gericht te schieten toen de mannen verder renden. De meerijder Edmund M. is geraakt in zijn linkerborst. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

De 20-jarige Dimitri is enkele meters verder aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau te Santodorp. Intussen is Edmund ontslagen uit het ziekenhuis en opgenomen in een politiecel.

Beide verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het voertuig is inmiddels afgestaan aan de eigenaar. De recherche van regio Midden onderzoekt deze zaak, dat meldt de Public Relations van KPS.