Koe gestolen door vier mannen

1164

Drie mannen zijn op donderdag 7 januari door de politie van Santo Boma ingesloten voor het stelen van één koe.

De politie kreeg via de Centrale Meldkamer van de politie de melding van diefstal van het vee aan de Braamshoopweg. Nadat via de Centrale Meldkamer het bericht was gelanceerd, kwam de Surveillance Unit van Regio Midden de vrachtwagen aan de Verlengde Hannaslustweg tegen.

De politie gaf de bestuurder aan te stoppen. De mannen werden staande gehouden. Bij een ingesteld onderzoek in de bak van het voertuig werd de koe aangetroffen. Zowel de koe als de vrachtwagen zijn in beslag genomen en samen met de vier verdachten overgedragen aan de politie van Santo Boma.

Hoewel het niet om de beller zijn vee ging, maar om die van zijn buurman deed hij het politiebureau aan voor het doen van aangifte. Volgens verklaring van de aangever was hij in zijn woning en hoorde een auto heen en weer rijden. Hij stond op en zag een vrachtwagen voor de woning van zijn buurman stoppen.
Vier manspersonen stapten vervolgens uit en renden achter de koe. Op een bepaald moment lukte het de mannen het beest vast te grijpen en plaatsten die in de bak van de vrachtwagen.

Drie van de mannen werden hangende het onderzoek na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in het cellenhuis opgenomen. De vierde man is een minderjarige en is na verhoor naar huis gestuurd.