Tijdens een burenruzie op woensdag 6 januari liep een 36-jarige Orinbevon J. steek- en kapverwondingen op in het ressort Centrum. Orinbevon werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Volgens zijn verklaring woont hij samen met Lamsoe en Valencia B. (28), die man en vrouw zijn op hetzelfde adres. Op het erf zijn er meerdere woningen die bewoond zijn. De overige bewoners tappen bij een lage druk water af bij de erf kraan die staat op het woongedeelte van Lamsoe.

Deze buurman en Orinbevon leven reeds geruime tijd in onmin met elkaar. Op woensdag gaf de buurman Orinbevon te kennen dat hij geen water meer mag komen tappen. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen. Lamsoe liep weg en kwam terug met een scherpvoorwerp, waarmee hij zijn buurman steekverwondingen toebracht.

Ook de buurvrouw Valencia kwam met een ander scherpvoorwerp, waarmee zij het slachtoffer kapverwondingen toebracht. Valencia werd bij komst van de politie ter plaatse aangetroffen en aangehouden. Lamsoe had de plaats reeds verlaten. De scherpe voorwerpen zijn niet gevonden.
De verdachte werd de volgende ochtend opgespoord, maar niet aangetroffen. Kort daarna meldde hij zich bij de politie aan. Hij werd aangehouden.

Zowel de vrouw als de man zijn na verhoor in overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Orinbevon is voor medische behandeling in de ziekeninrichting opgenomen.