Launch campagne Localizing the Sustainable Development Goals

655

Hedenochtend vond de launch plaats van de campagne Localizing the Sustainable Development Goals (SDGs) in de Ballroom van het Lala Rookh Complex, welke uitgevoerd wordt door het Ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Deze campagne is onderdeel van het project Technical Assistance to the Ministry of Regional Development welke met ondersteuning van de United Nations Development Program (UNDP) wordt uitgevoerd. Naast het component Localizing the Sustainable Development Goals die vandaag is gelaunched, bestaat het project verder nog uit: het component Organizational/ Institutional Development of SURICORPS Foundation for Development en het component Improved Basic Services to selected vulnerable en deprived communities.

De aanwezigen werden bij de launch toegesproken door Dhr. Alexis Armstrong, de UNDP Deputy Resident , Ambassadeur mw. Fidelia Graand- Gallon , vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de minister van Regionale Ontwikkeling mr. Edgar Dikan.

4 werkgroepen bestaande uit functionarissen van het ministerie van RO en betrokken instituten hebben voor de campagne, informatie, educatie en communicatie (IEC) materialen ontwikkeld. Deze IEC materialen zijn als onderdeel van deze launch aan de aanwezigen gepresenteerd. Bij de ontwikkeling van de IEC materialen is rekening gehouden met de taal en cultuur van de locale gemeenschappen.

De eerste groep heeft voor de campagne angisa’s ontworpen om de informatie te verspreiden. Groep 2 heeft zich gericht op het ontwerpen van de banner, posters een kalender en bumperstickers, de derde en vierde groep respectievelijk een kwartetspel en een jingle. Alle groepen hebben in hun materialen verschillende Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) geïncorporeerd.