Fly AllWays start met nieuwe bestemmingen

1742

Vliegmaatschappij Fly AllWays (FAW) zal vanaf nu bestemmingen aandoen die niet worden aangedaan door de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Fly Allways vliegt naar Sint Maarten, Guyana, Brazilië, Barbados, Trinidad, Aruba, Curaçao en de Dominicaanse Republiek. “De missie van Fly Allways is vliegmaatschappij nummer één in de regio te worden. Het voornaamste doel van de maatschappij is door middel van luchtverbindingen inkomsten te genereren, waardoor de continuïteit kan worden gegarandeerd”, zei Frits Pengel, bestuursopzichter van de vliegmaatschappij.

Er zullen twee Fokkertoestellen worden ingezet met elk tachtig zitplaatsen. De thuisbasis is de Johan Adolf Pengel luchthaven. “Lokale banken die ons project geloven, hebben hierin geïnvesteerd. De investeringen zijn ruim 10 miljoen US dollar”, zegt CEO, Amichand Jhauw. Ook vliegmaatschappij Blue Wing heeft in het project geïnvesteerd. FAW heeft bewust gekozen om de vliegtuigen te kopen in plaats van te leasen, zegt Jhauw. Hij heeft alle begrip voor het certificeringsproces dat 22 maanden heeft geduurd. “Het ging niet alleen om een vliegtuig te certificeren, maar om een geheel nieuw bedrijf.” In de tussentijd heeft het management niet stilgezeten en naar nieuwe bestemmingen uitgekeken. Zo is na een jaar onderhandelen een overeenkomst bereikt met de Braziliaanse deelstaat Maranhão. “Wij hebben veel werk verzet om deze nieuwe route binnen te halen. De Braziliaanse regering heeft dat voor ons in orde gemaakt” zegt de CEO. Op 22 januari vliegt FAW met reisagenten en andere stakeholders naar São Luís.