De familie van de 17 jarige Vikash Badal, die op zaterdagavond een roofoverval heeft gepleegd bij een pompstation aan de Coesewijnestraat, is van plan om naar de rechter te stappen om een grondig onderzoek af te dwingen. De jongen heeft op die bewuste dag samen met een compagnon op de bromfiets een roofoverval gepleegd bij een pompstation, waarna hij is doodgeschoten door een lid van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD).

Badal is ter plaatse overleden, zijn compagnon is op dinsdag 12 januari aangehouden nadat hij door zijn familieleden naar de politie is gebracht.

Vikash vertrok zaterdag van huis met de woorden: “Papa, ik kom zo hoor.” Na ongeveer een kwartier kreeg de vader het bericht dat zijn zoon neergeschoten was. “Wij hebben geen duivel opgevoed”, zegt de vader van Vikash. Hij is ervan overtuigd dat zijn zoon door zijn mededader is overgehaald om het strafbaar feit te plegen. De ouders betwijfelen het of de schutter waarschuwingsschoten heeft gelost, alvorens de jongen te schieten. Naar hun zeggen beschikt de politie over camerabeelden waarop er duidelijk te zien is dat de schutter meteen op de jongen heeft geschoten. De jongen is nooit eerder in aanraking gekomen met de politie.

De ouders vinden dat zij onheus zijn behandeld door de politie. Tot op heden heeft de politie hen niet verteld wat er precies is gebeurd. Daarnaast vindt de moeder dat haar zoon ‘als een hond’ is behandeld nadat hij is doodgeschoten, omdat zijn lichaam een hele poos op de grond lag zonder het te dekken.

Uit wat volgens het voorlopig onderzoek is komen vast te staan is dat de schutter die de rovende tiener Vikash Badal heeft doodgeschoten vooralsnog niet zal worden ingerekend. Het lid van de CIVD ( Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst) is dus nog in vrijheid, meldt de Ware Tijd.

Hij heeft na een waarschuwingsschot gericht geschoten welk fataal was. Majoor Roy Samuels recherche bij het Korps Militaire Politie meldt dat de CIVD’er de beroving persoonlijk heeft meegemaakt omdat hij ter plekke was.