Politieagent ingesloten vanwege onnodig vuurwapengeweld

4836
De 19-jarige Guilliano F.

Jaiwansingh N. (35) politieambtenaar, is door de afdeling Onderzoek Personeelszaken in verzekering gesteld inzake vuurwapengeweld.

Op dinsdag 12 januari heeft de wetsdienaar na een woordenwisseling vuurwapengeweld toegepast op een bromfietser. Na een melding via de Centrale Meldkamer deed de politie van ressort Leiding het aagegeven adres aan. Daar troffen de wetsdienaren Guilliano, F. aan met een schotverwonding in zijn linkerschouder. Hij is per ontboden ambulance naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis afgevoerd, waarna hij na medisch te zijn behandeld is heengezonden.

De politieambtenaar die over de Adrianusstraat reed, moest op een bepaald moment uitwijken voor een gat op de wegdek. Bij de manoevre reed hij de bromfietser bijna aan, met een woordenwisseling tot gevolg.
De agent verklaarde daarna te zijn achtergevolgd door Guilliano die hem met een scherp voorwerp probeerde te verwonden.

Getuigenverklaringen gaven aan dat dit op onwaarheid berustte. De agent moest op het politiebureau onderworpen aan een blaastest. Dit gaf een negatief resultaat aan. Hij werd aangehouden en de afdeling OPZ zette het onderzoek voort.

Agent Jaiwansingh wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling.