Zoon mishandelt zieke vader

1260

Een 67 jarige bejaarde man heeft in de rechtszaal verteld dat zijn zoon S.S hem bedreigd zou hebben om hem met een houwer te zullen doden. Verder zegt hij dat zijn zoon hem heeft geduwd. Hij zegt dat zijn zoon hem meerdere malen heeft geslagen. Zijn zoon is verslaafd aan drugs. Hij is naar zeggen van zijn vader veertig keren in aanraking gekomen met de politie.

De rechter beweert dat er reeds 8 vonnissen tegen S.S zijn uitgesproken ter zake diefstallen, bedreiging en afpersing. S.S komt zijn vader steeds geld vragen om drugs te kopen. Krijgt hij dit niet dan bedreigt hij zijn vader met de dood. De vader vertelt dat S.S een deur van een klerenkast heeft vernield om geld eruit te halen. Daarnaast heeft hij een kookstel van zijn vader vernield.

S.S op zijn beurt vertelt aan de rechter dat hij verhit was en het kan zijn dat hij als gevolg daarvan bedreigende woorden heeft geuit aan het adres van zijn vader. Voorts zegt hij dat er een stroomstoring was waardoor hij een stroomschok kreeg en het kookstel liet vallen. Hij zegt dat zijn vader hem heeft aangevallen en dat hij hem niet heeft mishandeld. De vader is slecht ter been en ziek. De rechter vindt het erg dat S.S zijn vader zo behandeld. S.S heeft conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) een onvoorwaardelijke celstraf van twaalf maanden opgelegd gekregen.