Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft op donderdag 14 januari 2016 de ‘Commissie Stalweide Blok III’ geinstalleerd. De Commissie bestaat uit 5 leden en de voorzitter is Ashween Ramdin.

De commissie heeft als voornaamste taak de rehabilitatie van Stalweide Blok III, het perceelland van ongeveer 370 hectare ten westen van Europolder Noord in het district Nickerie. De commissie is bevoegd aanvullende taken te vervullen ter realisatie van hun doelen. Alle activiteiten dient in overleg te worden gedaan na overleg met de minister van LVV. Verder mogen zij geen overeenkomsten aangaan met derden. Het ministerie zal bij aanvang van de activiteiten alle ondersteuning geven aan de commissie, aldus minister Algoe.

Stalweide is een groot perceelland in het district Nickerie die als een gemeenschappelijke weide dient waar voornamelijk runderen grazen. Stalweide heeft jarenlang te kampen met diverse problemen waaronder het gebrek aan goed grasland en infrastructuur, slechte kwaliteit runderen, veediefstal, ongeoorloofd brandmerken van runderen en onenigheid tussen veehouders en beherende organisaties.

Na de installatie van deze organisatievorm, is er gesproken over verantwoorde manieren van activiteiten met betrekking tot veeteelt waaronder het verbeteren van de veestapel en het grasland, zodat er kwalitatief beter vlees en melk geproduceerd kunnen worden. Minister Algoe geeft aan dat hij de volste vertouwen heeft in de leden van deze nieuw geïnstalleerde commissie om Stalweide tot ontwikkeling te brengen.

12523090_1536774869984485_1145317908810738206_n