Melk Centrale Paramaribo en Suriname Candied Fruits zullen samenwerken

1241

Binnen afziendbare tijd zullen Melk Centrale Paramaribo (MCP) en Suriname Candied Fruits (SCF) een samenwerking aangaan om melk en fruit te verwerken. Hiertoe is er al reeds een gesprek geweest met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ir. Soeresh Algoe tezamen met de directeuren Drs. Dew Sitaram van MCP en Ruud Souverein van SCF om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een duurzame samenwerking.

Minister Algoe zegt dat met dit initiatief er wederom bewezen wordt dat je heel creatief kan zijn met het ondernemen. ‘Het kost je alleen maar een beetje creativiteit en zie daar het resultaat’. Hij complimenteerde beide directeuren met deze gedurfde stap en drukte hen op het hart om iets moois te maken voor het surinaams volk. ‘Er is nu een markt gecreëerd die goede perspectieven biedt dus maakt u er goed gebruik van’, aldus de bewindsman.

Op dit moment gebruikt de MCP geimporteerd fruit voor sommige van haar producten. Dit wil zij in de toekomst gaan verminderen om zodoende over te stappen naar het gebruik van lokale fruitsoorten. Het uiteindelijk doel is dat er verschillende producten gemaakt zullen worden met de combinatie van melk en fruit. Vandaar dat MCP in SCF een geschikte partner heeft gevonden.

SCF beschikt over verschillende eigen kwekerijen en een moderne verwerkingsfabriek te Saramacca. Verder is er een goede georganiseerde samenwerking met outgrowers. SCF kiest voor kwaliteit en duurzaamheid als uitgangspunt waarbij niet uit het oog verloren moet worden de voedselzekerheid en voedselveiligheid. Enkele producten die SCF produceert zijn:
• Gekonfijte vruchten
• Gedroogde vruchten
• Vruchten op sap
• Vruchtensiropen
• Hotsauces en chutneys

1933250_1536761446652494_7682172343934019539_o