Politieman gewond tijdens hulpverlening woning brand te Munder

1883

Bij een woningbrand die vandaag, 15 januari gewoed heeft in het ressort Munder, zijn drie doden te betreuren. De woning was voorzien van traliewerk. Tijdens de brand probeerde een militair samen met de agent van politie Mahinderkoemar M. en andere manspersonen het traliewerk los te krijgen. Twee personen konden in veiligheid worden gebracht. De politieman kreeg een slag van het traliewerk en kwam een brandende balk op zijn linkerschouder terecht. Desondanks probeerde hij de woning in te gaan om de overige slachtoffers te redden. Hij werd verrast door een grote vuurzee en een zwarte rookontwikkeling. De militair trok de politieambtenaar aan zijn broekriem om hem uit de situatie te halen.

Agent Mahinderkoemar viel van de trap. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij ter observatie is opgenomen.

De brand werd door de brandweerlieden die ter plaatse arriveerden geblust.
De verkoolde lijken van Nadier Salimoen(49), Glanisha, vermoedelijk 1 jaar oud en Kishan Hoesein ± 2 werden uit het pand gehaald.

Volgens verklaring van de vrouw die in veiligheid is gebracht, lagen zij allemaal te slapen toen zij plotseling wakker werd en merkte dat de woning in brand stond.

De bovenwoning is geheel afgebrand, terwijl de beneden woning schroei – en water schade heeft opgelopen. Ook hebben twee belendende panden schade opgelopen. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De woning is wel verzekerd tegen brand, dit meldt de afdeling Public Relations van KPS.