Foto: Min. LVV

Het Nationaal Leger (NL) is momenteel bezig met het telen van diverse gewassen op haar 23 hectare areaal in het district Saramacca. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft besloten om zijn collega minister van Defensie, Ronny Benschop, te ondersteunen met dit project. Hij zegt dat het in de bedoeling ligt om combinatie gewassen te telen, zodat mensen en dieren gebruik kunnen maken van de verschillende variëteiten groentesoorten die geteeld worden.

Ook ligt het in de bedoeling dat een deel van het areaal gereserveerd zal worden voor het kweken van koeien, varkens en pluimvee. De minister zegt dat zijn ministerie ook zaden zal aanleveren voor het planten van uien en wortelen. Het ministerie zal een bijkans twee honderd vijftig pera-sinaasappelplantjes aanleveren om die te planten op het areaal.

Minister Benschop is heel blij met de ondersteuning van zijn collega minister. Hij zegt dat het in de bedoeling ligt dat de overtollig geoogste groenten verkocht zullen worden. Hij zegt tot slot dat er nog vijftig man nodig is om op het areaal in te zetten.

1935798_1536244533370852_1652679938136477372_n