Op zondag 10 januari is de 28-jarige Roёl, J. door de politie van Bureau Nieuwe Haven aangehouden. Roel is een zogenaamde Tawaman die de buschauffeur assisteert bij het ophalen van het bustarief.
Volgens verklaring van de aangever stapten op woensdag 6 januari passagiers, volgens het aangewezen beurtsysteem in zijn bus. Roël sommeerde de passagiers om uit te stappen en plaats te nemen in de andere bus.

Er ontstond toen een woordenwisseling tussen de aangever en Roel. Ondanks bedreigingen van de helper, heeft de aangever de passagiers niet laten uitstappen. Volgens de aangever is hij daarna weggereden met de passagiers in zijn bus.

Toen de bus aan de van ’t Hogerhuysstraat voorbij reed, gooide Roël twee stenen op de busruit. De busruit ging hierdoor aan diggelen. Hij verliet na zijn daad de plek.

Op zondag 10 januari werd op aanwijzing van de aangever de verdachte op een adres te Lelydorp aangehouden voor vernieling. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.