Officier van Justitie eist drieënhalf jaar celstraf voor seks met minderjarige

1551

De officier van Justitie heeft drieënhalf jaar celstraf opgeëist tegen een zekere K.S. De officier vroeg ook om ingevangenneming van K.S want hij is niet in de rechtszaal verschenen. K.S zou op 3 december 2014 een minderjarig meisje onttrokken hebben aan het wettelijk gezag. Hij ging naar haar school in Commewijne en nam haar mee in een taxi.

Vervolgens bracht hij haar naar Guyana en ze zijn daar gebleven tot 20 december. Daar heeft ze meerdere malen seks gehad met K.S. Ondertussen hadden haar ouders een aangifte van vermissing gedaan, waardoor er een zoekactie was gestart. De ouders van het meisje kregen informatie dat hun dochter in Guyana was. Ze gingen naar daar en troffen het meisje langs de weg aan. Ze werd toen teruggebracht naar Suriname.

Op 28 januari 2015 liep het meisje weg van haar huis. Ze heeft daarna weer seks gehad met K.S. Zij werd bij hem thuis aangetroffen. Zowel het slachtoffer als de verdachte hebben verklaard seks met elkaar gehad te hebben. De verdachte zegt dat hij reeds maanden een relatie met het meisje had. Ook verklaart hij haar meegenomen te hebben naar Guyana. Hij is reeds in 2012 tot 3 jaar celstraf veroordeeld. Over dit kwestie wordt er op 9 februari een besluit genomen.