Redor, K. meer bekend als Pena, 16 jaar, is op donderdag 16 januari door de politie van Santodorp aangehouden. Op zaterdag 2 januari was er aangifte gedaan tegen hem ter zake poging tot zware mishandeling, poging zware mishandeling en poging tot doodslag.

Volgens verklaring van de aangever die tevens het slachtoffer is, liep hij te Sunny Point Pena die met een vrouw en man stond te praten, voorbij. Hij kende Pena van gezicht. Toen hij voorbij liep deed de dader de volgende uitspraak, mi no lob a model fu a man dis, waarop hij niet gereageerd heeft. Pena achtervolgde hem en bij het naderen van een kruispunt, bracht hij hem zonder enige reden een vuistslag toe. Het slachtoffer probeerde op te staan omdat hij gevallen was en Pena vervolgde zijn aanval met een scherp voorwerp.

Het slachtoffer werd op verschillende plekken aan het lichaam geraakt. Hij moest ook steekverwondingen in zijn borst incasseren. Daarna verliet de verdachte Pena na zijn daad te hebben gepleegd, het slachtoffer hulpeloos achter. Het slachtoffer deed toen aangifte en ontving van de politie een geneeskundige verklaring waarmee hij op eigen gelegenheid naar de Spoed Eisende Hulp van het AZ toefde. Daar werd hij medisch behandeld en door verwezen naar de chirurg bij wie hij nogsteeds onder behandeling is.

Pena is opgespoord en op donderdag 14 januari opgepakt. Hij is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.