Auto in brand gestoken, verdachte overleden na schotverwonding

1457

Op woensdag 20 januari stond een voertuig in brand aan de Koemboestraat. De voorzijde van het voertuig is geheel afgebrand. Het vuur is door de brandweer geblust, waardoor de overige zijden bespaard zijn gebleven.

De politie van Uitvlugt kreeg op woensdag 20 januari via de Centrale Meldkamer melding van een autobrand aan de Koemboestraat.

Volgens verklaring van de eigenaar lag hij te slapen toen hij wakker schrok door een knal. Hij ging op onderzoek uit en zag dat zijn voertuig in brand stond. Hij schreeuwde en zijn buurman die militair is, schoot hem te hulp.

Twee manspersonen liepen weg toen zij de eigenaar en de buurman zagen. De verdachten stapten vervolgens in een gereedstaande wit gelakte voertuig en reden richting Leiding. De buurman zette in zijn voertuig de achtervolging in.

In het ressort Leiding brachten de verdachten het voertuig tot stilstand en renden een aangrenzend bosschage in. De militair zette de achtervolging voort en sommeerde de mannen uit het bos te komen. Eén van de mannen kwam uit het bos en viel in een trens. Volgens verklaring van de militair had de man een vuurwapen bij zich. De militair loste een schot en de man werd in het hoofd geraakt.

Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij kwam na enkele uren in de ziekeninrichting te overlijden. De personalia van de overleden man is nog niet bekend. De tweede manspersoon is vooralsnog niet achterhaald.

Bij onderzoek ter plaatse trof de politie een wapen aan welke volgens de militair aan de manspersoon toebehoorde. Het wapen is voor onderzoek in beslaggenomen.

De militair is overgedragen aan de Militaire politie. In opdracht van de Auditeur Militair is de Militaire Politie een onderzoek gestart naar de rechtmatigheid van het vuurwapengeweld dat is aangewend.

De zaak betreffende de melding van ‘auto in brand’ is in onderzoek bij de recherche van regio Midden in samenwerking met de Forensische Opsporing.

Het lijk is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor sectie in beslag genomen, dit meldt de Public Relations van KPS.