Man with knife

De verdachte Roel W. alias ‘Barbaman’ die op vrijdag 23 oktober 2015, na een slepende ruzie, het slachtoffer P. P. een steekverwonding heeft toegebracht, is op zaterdag 9 januari door de recherche van Paramaribo aangehouden.

De politie van ressort Centrum kreeg op die bewuste dag via de Centrale Meldkamer het bericht dat een slachtoffer zich aan de Waterkant bevond met een kapverwonding. Bij aankomst op de plek was het slachtoffer reeds per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Uit het onderzoek kwam vast te staan dat het slachtoffer en de verdachte een oude vete hadden. Beide heren die in gezelschap waren van anderen ontmoetten elkaar bij een eetgelegenheid in het Centrum. ‘Barbamang’ had toen intimidatie schoten gelost waarna hij enkele minuten later het slachtoffer bij de eindhalte van de lijn 5 bussen een kapverwonding toebracht met een scherp voorwerp. Na de daad vluchtte de geweldenaar weg.

Hij wist zich geruime tijd uit handen van de politie te houden. De verdachte heeft bij zijn aanhouding toegegeven het slachtoffer een kapverwonding te hebben toegebracht, nadat hij hem eerder had mishandeld.

Barbaman werd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.