Politie volgt cursus Portugese taal

760

In het kader van de de internationale politiesamenwerking is op maandag 18 januari de cursus Portugese taal van start gegaan. De cursus is aangeboden door de Braziliaanse Ambassade. Twaalf medewerkers van het Korps Politie Suriname nemen deel aan de cursus.

Het betreft niveau 2 van de reeks van cursussen in de Portugese taal welke worden verzorgd door het Cultureel Centrum Brasil-Suriname (CCBS). De medewerkers die aan deze cursus participeren, hadden met succes deelgenomen aan het eerste deel van deze cursus. Het eerste niveau vond plaats in de periode 5 oktober 2015 tot en met 18 december 2015.

Het doel van deze cursus is dat de deelnemers zich zowel mondeling als schriftelijk in het Portugees moeten kunnen uitdrukken.

In de toekomst zullen er meerdere cursussen en/of trainingen worden aangeboden door Brazilië.
De cursus wordt in het CCBS, gevestigd aan de Swalmbergstraat 7 te Paramaribo verzorgd.