Gynaecoloog in zedenzaak grootvader-kleindochter verhoord

1058

De 77 jarige M.R wordt ervan verdacht zijn zevenjarige kleindochter in de periode van 3 April tot en met 25 mei 2015 seksueel te hebben misbruikt. Hij heeft ontkend dit feit te hebben gepleegd. Afgelopen maandag is een ander gynaecoloog in deze kwestie verhoord. Hij heeft verklaard dat het meisje geen maagd meer is. Volgens hem zou er met een vinger naar binnen gedrongen zijn bij het kind. Ook heeft hij geen recente scheuring in het weefsel waargenomen.

De verdachte wordt bijgestaan door de advocaten Chandra Algoe en John Moerahoe. Algoe vroeg de deskundige hoe lang het duurt voor verscheuringen zich herstellen. De arts verklaarde dat het twee tot vier weken kan duren en dat deze door wrijvingen ontstaan. De gynaecoloog merkte op dat het bij topsporters wel eens kan voorkomen dat het maagdenvlies kan scheuren. Soms kan het aangeboren zijn. Ook als er sprake is van trauma: een slag aan de vagina. In dit geval kan een vrouwenarts dat wel constateren. Bij dit kind was er geen sprake van een trauma. Zes dagen na het feit zou het kind door een andere gynaecoloog onderzocht zijn. Ook die arts stelde vast dat er geen sprake was van recente laceratie.

“Het kind werd vanwege haar ‘wild’ gedrag door haar moeder naar Opa Doeli” gebracht, zegt Algoe. De grootvader is eerder niet in aanraking met de politie gekomen. Op 25 mei was het meisje nog bij hem. Ze was toen alleen met hem op de bovenverdieping. Het slachtoffer had bij de politie verklaard dat haar grootmoeder op die bewuste dag naar de tempel was. Haar grootvader riep haar om zijn gordijnen dicht te trekken. Daarna zou de verdachte het meisje hebben uitgekleed om seksuele handelingen te plegen. De verdachte vindt dat hij beschuldigd wordt van het strafbaar feit. Op 21 maart zal deze zaak verder worden behandeld.