Neppe roze vuilniszakken in Saramacca

1075

Per 01 april 2014 heeft het district Saramacca voor de vuilophaal eigen roze vuilniszakken geïntroduceerd. Deze vuilniszakken zijn gemaakt van eerste kwaliteit grondstoffen, dus niet van gerecycled materiaal. Het is heel stevig en in twee maten verkrijgbaar. De mediumzakken zijn er voor het normale huisvuil en de grote zakken voor de wat grotere vuiltonnen voor de winkels en kantoren.

Tijdens controle werkzaamheden in het district heeft de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst geconstateerd dat er door een andere leverancier soortgelijke roze vuilniszakken van een andere kwaliteit bij de supermarkten ter verkoop worden aangeboden. De verpakking van deze vuilniszakken zijn ook anders.(zie foto 1 licht roze) Bij navraag bij een winkelier deelde hij mede,dat de leverancier zich voordoet als vertegenwoordiger van het commissariaat.

Districtscommissaris Laksmienarain Doebay doet een beroep op de burgers van Saramacca om hun medewerking te verlenen, om de roze zakken die door het commissariaat worden geleverd te gebruiken voor vuilophaal (zie foto 2 donker roze). De distributie vanuit commissariaat naar de supermarkten worden gedaan door bestuursambtenaren. Deze vuilniszakken helpen mee om het vuilophaalproject van het commissariaat te bekostigen, aldus DC Doebay.

Vermeldenswaard is dat vuil aangeboden in een andere zak dan aangegeven door het commissariaat niet meegenomen zal worden door de vuilwagen.

Lichtrose
Licht roze
Donkerrose
Donker roze