Plotselinge motorstoring Canawaima veerboot

1428

In een persbericht geeft de Terminal Manager, Enser-Stakel, C., te kennen dat als gevolg van een plotseling opgetreden motor storing, twee dagen geleden, op de MV Canawaima is de veerboot vanmiddag voor ongeveer 30 minuten voor anker moeten liggen aan de Surinaamse oever van de Corantijnrivier. De stuurboord machine is uitgevallen en de boot vaart sindsdien op ẻẻn machine.

Onder normale omstandigheden is de veerboot die wordt aangedreven door twee dieselmotoren wel in staat om met gemak aan te meren op ẻẻn motor, maar vanwege de zware stroming als gevolg van de springvloed die op dat moment in gang was heeft de kapitein besloten om de enig draaiende motor niet over te belasten daar hij het risico niet wou nemen dat die vanwege ingebouwde veiligheidssystemen ook zou uitvallen.

De MV Canawaima is op zaterdag 23 januari om 17.30u veilig aangemeerd te South Drain. Totdat de boot weer in optima forma is, zal er vanaf maandag 25 Januari, 2016, slechts ẻẻn vaart zijn. Deze vertrekt om 10.00u Surinaamse tijd vanuit South Drain naar Guyana en keert om 11.00u terug. De inchecktijd is tot 09.30u.

De Canawaima Management Company N.V. biedt bij deze haar welgemeende verontschuldiging aan voor eventueel ongerief ondervonden door deze plotseling opgetreden motorstoring en geeft haar klanten de verzekering dat de MV Canawaima binnen zeer korte tijd weer in staat zal zijn om op volle kracht veilig en legaal de veerdienst te onderhouden