Vier verdachten betrapt tijdens inbraak

Op maandag 25 januari heeft het Regionale Bijstand Team (RBT) van Paramaribo in samenwerking met een surveillance groep van politie Geyersvlijt vier verdachten aangehouden. Het gaat om de 32-jarige Hifai B., Samichel P. (20), Faizel B. (21) en Roberto P. (25).

Tijdens een inbraak in de woning die verbonden is aan een bouwmaterialenzaak in het ressort Geyersvlijt konden dit viertal worden aangehouden.

De politie die op surveillance was, reageerde op het hulpgeroep van een vrouw. De politiemannen zagen een van de dieven worstelen met de vrouw en snelden het gebouw binnen. Zij hielden de crimineel aan die met de vrouw in een worsteling was.

Op de crimineel zijn sieraden en geld die hij reeds had buitgemaakt, aangetroffen en in beslag genomen. De drie andere kompanen renden weg, maar werden door de wetsdienaren aangehouden.

Deze bende heeft de kentekenplaten van het grijs gelakte voertuig waarmee zij de plek hadden aangedaan met donkere micaplaten onduidelijk gemaakt. Hangende het onderzoek is het voertuig in beslag genomen en zijn de inbrekers na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.