Onverantwoord schietgedrag maakt een bejaard slachtoffer

807

De politie van Latour heeft Mohamed N., eigenaar van een juwelerszaak op woensdag 27 januari aangehouden.

Een creoolse man bewapend met een hamer stapte eerder op die dag de zaak binnen. Hij sloeg een van de etalagekasten aan diggelen, pakte daaruit een bakje met gouden sieraden en koos samen met een kompaan, die op een gereedstaande bromfiets op hem wachtte, het hazenpad. Mohamed bewapende zich met een jachtgeweer en zette in zijn auto de achtervolging in. Hij reed de rovers aan de Asraf Safieraweg klem.

Zij stapten van hun bromfiets af en zetten vervolgens rennend hun vlucht verder. De eigenaar loste toen enkele waarsvhuwingsschoten af . Een bejaarde mevrouw Laloe R.(78), die onder een dak zat werd ongelukkigerwijs door een van de hagelpatronen in haar voorhoofd geraakt. Zij werd door familieleden naar de SEH van het Academisch Ziekenhuis afgevoerd, omdat ze ontboden ambulance weigerde. Ze is nu ter observatie opgenomen in AZ.

De eigenaar van de juwelierszaak, de schutter, is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en diverse vormen van mishandeling. Dit te wijten aan zijn onverantwoord schietgedrag in een bewoond gebied. Het jachtgeweer dat wel gedekt is met een geldige vergunning is hangende het verder onderzoek in beslag genomen. De politie is de rovers nog niet op het spoor. De afdeling Kapitale Delicten zet het onderzoek voort.