Twee jongemannen die eerder deze maand een bromfiets hebben gestolen, is op maandag 25 januari door de politie van Zanderij aangehouden. Het gaat om de zestien jarige Daniel N. en de twintig jarige Fabio F.

De eigenaar van de bromfiets was naar een feestje. Bij het parkeren van de bromfiets heeft de eigenaar deze niet op slot gedaan. Naar zijn verklaring was de bromfiets moeilijk te starten, reden waarom hij die niet op slot deed.

Na het feest merkte de man dat zijn bromfiets was verdwenen. Na enkele dagen kwam hij één van de jongens bij de winkel tegen en herkende bepaalde onderdelen op de bromfiets van de jongeman.
Toen hij de jongen vroeg hoe hij aan de onderdelen kwam, reed hij hard weg. De eigenaar deed aangifte en de jongen werd aangehouden. De verdachte heeft toegegeven samen met zijn vriend de bromfiets te hebben gestolen.

De onderdelen hebben zij overgezet op hun bromfietsen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie mochten de jongemannen naar huis, indien zij de eigenaar zijn bromfiets in de staat waarin die verkeerde terug zou krijgen.

Daniel en Fabio hebben de bromfiets van de aangever helemaal hersteld. De politie kon deze teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Het mankement dat de bromfiets had voor dat die was weggenomen, is opgeheven. De eigenaar kan nu makkelijk zijn bromfiets starten. De verdachten zijn heengezonden.