ICT Specialist aangehouden

7503

Op zaterdag 23 januari is de 23-jarige Ali G. meergenoemd Ali Ryan aangehouden voor oplichting en verduistering. Via facebook biedt Ali Ryan zijn diensten aan voor het repareren van software van mobiele telefoons en doet zich voor als specialist op het gebied van ICT. De man opereert onder de naam ‘Thing for Sale’- Strict Software.

Een mevrouw reageerde op 26 november 2015 op de advertentie via social media en bood hem ter reparatie een telefoon van het merk Samsung S5 en een Tablet aan. Daarvoor betaalde zij een voorschot van SRD 445. Toen de mevrouw merkte dat zij haar goederen niet terugkreeg, deed zij aangifte bij de politie.
Ali Ryan is opgespoord en aangehouden. Hij geeft toe de goederen van de aangeefster te hebben aangenomen. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat op andere politiebureaus soortgelijke aangiftes zijn gedaan tegen Ali Ryan.

Hij slaagde er echter steeds weer in middels het vergoeden van de slachtoffers uit handen van de politie te blijven. In deze specifieke zaak is Ali Ryan na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De politie doet een oproep aan benadeelden om zich te melden op het politiebureau De nieuwe Grond en wel de afdeling Recherche voor het doen voor aangifte. De afdeling is te bereiken op het telefoonnummer 580677