Ex-vrouw bedreigd en mishandeld door dronkenman

936

Op woensdag 27 januari heeft de politie van ZanderijJerry D. aangehouden voor mishandeling en bedreiging.

Een vrouw deed op die dag aangifte tegen haar ex-man. Volgens haar verklaring hadden zij en de man ongeveer 19 jaren een relatie. Binnen die tijd had Jerry het tot een gewoonte gemaakt vaker in dronkenschap thuis te komen en haar zonder meer te mishandelen. Het werd haar te veel en bracht zij een eind aan de relatie.

Op woensdag 27 januari begaf de man zich in beschonken toestand naar de woning van de vrouw. Daar aangekomen bedreigde hij haar met de dood en de woning in brand te zullen steken, indien de vrouw de politie zou inschakelen.

De vrouw vroeg hem de plaats te verlaten, maar Jerry weigerde en stootte haar weg. Ze kwam te vallen en liep lichte letsels op. Met een visum werd zij verwezen naar de RGD-poli van Zanderij. Na medische behandeling mocht zij naar huis.

De dronkaard werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Rijsdijk. Na te zijn ontnuchterd werd hij op donderdag 28 januari voorgeleid.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie mag hij in het cellenhuis tot inkering komen, dit meldt de Public Relations van KPS.