Telesur verbetert breedbanddiensten middels LTE-netwerk

1572

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) zal middels haar nieuw netwerk Long Term Evolution (LTE) een hogere kwaliteit en snelheid bieden aan draadloze breedbanddiensten.

LTE zal binnenkort ook de mensen in het verre binnenland in staat stellen om zonder onderbrekingen gebruik te kunnen maken van een mobiel telefoon om zich te ontwikkelen. Het LTE-netwerk levert een snelheid van 2 tot en met 6 Mbps en is de up-to-date telecommunicatie industrienorm na 4G- HSPA+. Het LTE heeft $ 11 miljoen gekost. In fase 1 zijn er 31 LTE–sites (masten) beschikbaar op verschillende locaties in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie. In fase 2 wordt het LTE-netwerk landelijk uitgebreid en moet het op 31 juli opgeleverd worden met meer dan 50 LTE-sites. Het LTE is mogelijk gemaakt in samenwerking met partner Huawei, leverancier van Telesurs netwerk voor mobiele telecommunicatie. De tarieven voor vaste breedbanddiensten zijn per 1 februari verlaagd. Dit in het kader van het 35 jarig jubileum van het staatsbedrijf.

Het nieuw maandelijkse abonnement van het Bronze pakket is nu SRD 100 (op basis van een 3 jarig contract). Ook de hogere snelheden zullen goedkoper worden waaronder het Silver pakket. Het maandelijkse abonnement van SRD 210 kost nu SRD 165 (op basis van een 3 jarig contract). Volgens de waarnemend directeur van Telesur, Russ Headley, is de lancering van het nieuw netwerk het bewijs dat Telesur haar leiderschapsrol in de telecommunicatiesector in Suriname behoudt. Dit netwerk zal een bijdrage moeten leveren aan het verder ontwikkelen van Suriname.