Op vrijdag 29 januari deed een landbouwer aangifte bij de politie van Rijsdijk van diefstal.

Toen de landbouwer naar zijn kostgrond ging, merkte hij op dat iemand zijn meloenen reeds had geoogst. Volgens de aangever gaat het in deze om watermeloenen ter waarde van SSRD20.000,-

Na speurwerk van de politie kwamen zij de 26-jarige Cirano G. op het spoor. Via Cirano werd de tweede verdachte Lorenzo D.(24) aangehouden.

Beide verdachten legden tegenstrijdige verklaringen af bij de politie. Cirano verklaarde aan de politie dat hij een aantal watermeloenen had geplaatst bij ene Jaswan. Hij deed de aanwijzing en Jaswan werd eveneens aangehouden. Er werden 45 watermeloenen bij hem in beslaggenomen.

Ook zou Cirano volgens zijn verklaring tien watermeloenen hebben verkocht aan een markt verkoopster. Van de tien meloenen werden er zeven bij de verkoopster aangetroffen en in beslaggenomen. De marktverkoopster werd ook overgebracht naar het politiebureau.

Jaswan en de markt verkoopster werden na te zijn gehoord heengezonden, terwijl Cirano en Lorenzo na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering werden gesteld.
De watermeloenen zijn afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.