Ouders baby met opgelopen brandwonden in het ziekenhuis radeloos

2558
Foto Beeld: 1 voor 12

Een pasgeboren baby vertoont brandwonden over een deel van het lichaam. Het vermoeden bestaat dat er heet water gegoten zou zijn over het kindje tijdens de verpleging in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De ouders van het kindje hebben dit gebeuren publiekelijk gemaakt in het programma 1 voor 12 om verder hulp te zoeken voor hun kindje. Het jongetje is nauwelijks 6 dagen oud. Moeder, Jasodra Barraw, vertelt dat het jongetje twee weken eerder was geboren en een ondergewicht had en daarom in de couveuse moest. Vandaar dat hij nog in het ziekenhuis moest blijven. Toen ze samen met de vader, Soeriskoemar Gajadhar, op zaterdag hun jongetje gingen bezoeken, zagen ze brandwonden aan zijn lichaam. De verpleegster die toen dienst had, werd door de ouders geconfronteerd met dit gegeven.

Volgens de moeder heeft de verpleegster hen verteld dat de lichaamstemperatuur van het kindje te laag was, en ze moesten zijn temperatuur opvoeren door heet water in handschoenen te plaatsen en dat op zijn lichaam leggen. Het jongetje heeft brandblaren aan zijn lichaam. Volgens de moeder kan noch de dokter, noch de verpleegster aangeven hoe het kindje blaren heeft opgelopen. Volgens de moeder willen zij dat het ziekenhuis het gebeuren op papier zet en hen de garantie geeft dat indien er later iets met het kind gebeurt als gevolg hiervan, het ziekenhuis dan alles bekostigt. Zij vragen steeds naar de behadelende kinderarts, maar hij is niet te vinden. Ze hebben de directeur van de kinderafdeling gesproken en hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden. De ouders zijn niet tevreden daarmee.

Volgens de vader geeft een ander verpleegster aan dat het gebeuren vrijdagmiddag heeft plaatsgevonden, terwijl een ander aangeeft dat het zaterdagochtend is gebeurd. Hij zegt dat het ziekenhuis hen ook niet heeft gebeld om dit door te geven. 1 voor 12 probeerde ook te praten met de leiding van het ziekenhuis. Echter hebben zij hem niet kunnen bereiken.

Baby Brandwond 2