Dronkenbestuurder blaast 1405 microgram per liter uitgeademde lucht

815
silhouette of alcoholic drunk man drinking whiskey bottle feeling depressed falling into addiction problem

De politie van Munder heeft op zaterdsg 30 januari J. Sunildath (47) ter ontnuchtering gratis logé aangeboden. Hij was namelijk de veroozaker van een aanrijding. Hij reed vanuit de Aquariusstraat richting Munderweg. De politie merkte zijn beschonken toestand. Sunildath gaf zelf aan een halve liter whisky te hebben geconsumeerd.

Hij blies bij een ademhalingstest 1405 microgram alcohollucht uit op een liter uitgeademde lucht, terwijl 220 microgram de toegestane alpromilage is. Zijn rijbewijs is ingevorderd en werd ter ontnuchtering opgehouden op het politie bureau.

De politie doet een dringend beroep op verkeersdeelnemers zich te laten rijden bij dronkenschap. Verder moet de gemeenschap bij het opmerken van dronkenschap terstond in verbinding te stellen met de meldkamer van de politie opdat wij elkaar kunnen beschermen tegen onverantwoordelijke, dronken voertuigbestuurders.