Dronkenbestuurder maakt misbruik van broer’s rijbewijs

652

Op zaterdag 30 januari is de 27- jarige Mark G. door de politie aangehouden. De Motor Surveillance Dienst was bezig met verkeerscontrole op de Martin Luhter Kingweg.

Mark werd bij die actie staande gehouden. Het vermoeden bestond dat deze bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aan een blaastest onderworpen en blies 386 microgram per liter uitgeademde lucht.

Mark overhandigde ‘zijn’ rijbewijs aan de wetsdienaar die ernaar vroeg. Aangezien de politieambtenaar twijfelde over de gelijkenis van de foto, werd naar zijn personalia gevraagd. Hij weigerde in eerste instantie zijn naam door te geven.

Toen hij na aandringen zijn naam doorgaf, bleek deze niet te kloppen met die van het rijbewijs. Een nader onderzoek wees uit dat Mark G. reed met het rijbewijs van zijn broer. Zelf heeft hij geen rijbevoegdheid.

De bestuurder werd terstond aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.