Opponenten verliezen rechtszaak voor terugroeping Sapoen en Chitan

1049

De opponenten waaronder Paul Somohardjo, NPS, VHP, hebben de rechtszaak tegen de president, De Nationale Assemblee en de leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Advocaat, Nailah Van Dijk, die de staat en de presidenr verdedigde, heeft de rechter bepaald dat degenen die de zaak hebben aangespannen, de President onterecht hebben gedagvaard omdat hij niets met de zaak te maken heeft.

Ook was het verkeerd van hun om de leden van het CHS en niet het orgaan te dagvaarden. Daarnaast is het verzoek van Somohardjo aan de rechter om de terugroeping van Deepakkumar Chitan en Raymond Sapoen te bevestigen, onvoldoende onderbouwt en zijn de parlementariërs niet teruggeroepen. De rechter stelde eveneens dat individuele leden van het CHS niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor het besluit van het orgaan. Zij hebben als instituut gehandeld en niet als individuele personen.

Er zijn volgens de rechter ook fouten gemaakt bij de terugroeping van Sapoen en Chitan. Pertjajah Luhur zal na bestudering van het vonnis bepalen of er hoger beroep zal worden aangetekend. Het vonnis zal dinsdag op schrift beschikbaar worden gesteld.