SU Aid start een inzamelingsactie voor Gilliana

1099

De stichting Su Aid start vandaag een inzamelingsactie voor de behandeling van Gilliana Kartotaroeno,die aan een zeldzame beenmergaandoening lijdt. Dit meldt SU Aid op haar Facebook-pagina.

Inmiddels is door Telesur en Digicel de toezegging gedaan dat Su Aid de beschikking krijgt over een sms-nummer waarmee iedere houder van een telefoon met Tele G-simkaart of een Digicel-simkaart één (1) US dollar kan doneren. Zodra het nummer bekend is, wordt dat bekendgemaakt.
Behalve per sms kan ook gedoneerd worden op de rekeningnummers van Su Aid bij de Surinaamsche Bank:
SRD SPAAR: 27-09-198
USD SPAAR: 27-09-252
EURO SPAAR: 27-09-309

Overmakingen uit het buitenland (BIC code): Surbsrpa
Su Aid heeft op eigen initiatief contact gemaakt met de stichting Staatsziekenfonds en de moeder van het meisje, Urmila Kartoetaroeno. Ook via onder meer het sociale netwerk Facebook is onze organisatie benaderd door enkelen met de vraag of in deze zaak hulp kon worden geboden.
Getracht zal worden met de hulp van heel Suriname het benodigde bedrag van 150.000 Amerikaanse dollars voor de uitzending en operatie binnen te halen.

Gilliana ligt vanaf 26 januari op de kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor behandeling van een ernstige beenmergaandoening. Haar beenmerg maakt te weinig witte en rode bloedcellen en bloedplaatjes aan. Voor een adequate genezing is dure medicatie of een beenmergtransplantatie vereist. Aangezien een dergelijke behandeling niet in Suriname kan worden uitgevoerd, moet het patiëntje naar het buitenland. Indien een geschikte donor voor haar wordt gevonden, is de kans op genezing tachtig procent. De ziekte werd vorig jaar augustus ontdekt na een ongelukje met haar fiets.

Lees het bericht van Gilliana hier