Barricadeopwerper valt politie aan

867

De politie van het bureau Nieuwe Haven heeft op zaterdag 6 februari L. Vivian (58) aangehouden.
De politie kreeg via de Centrale Meldkamer het bericht binnen dat de hoek tussen de Anton de Kom- en Hofstraat was gebarricadeerd. De politie die op bromfietsen surveilleerden, namen poolshoogte. Op de plaats aangekomen vroegen de wetsdienaren aan de al daar aanwezigen waar de barricade was. Op dat moment kwam Vivian oprennend vanuit een erf bewapend met een mes en dreigde een van de agenten te verwonden.

Door kordaat optreden is de verdachte niet in zijn opzet geslaagd. De agent sprong van zijn bromfiets af, trok zijn vuistvuurwapen en sommeerde de verdachte om te stoppen. Indien hij dichterbij zou komen, was de agent genoodzaakt hem te schieten.

Vivian negeerde de sommatie niet en met medewerking van de omstanders werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Dan pas kreeg de politie te horen dat de de Algemene Surveillance Dienst (ASD) de opgeworpen had verwijderd. De reden waarom Vivian de weg barricadeerde, was omdat hij de mening was toegedaan dat bouwvakkers niet op een bepaald terrein mochten werken. Hij viel de agenten omdat hij dacht dat het ging om dezelfde wetsdienaren die de barricade hadden verwijderd.
De verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.